- ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό φακές
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- 2 ντομάτες
- ¾ του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πατάτα
- 1-2 κουταλιές σούπας ξύδι (προαιρετικά)
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τι φακές από τυχόν ξένα σώματα που περιέχουν και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, το καρότο κομμένο σε ροδέλλες, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους και τα φύλλα της δάφνης.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε την πατάτα και τη ρίχνουμε στις φακές.
Προσθέτουμε το αλάτι, και βράζουμε το φαγητό άλλα 15 λεπτά.
Μόλις οι φακές είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Περιμένουμε μέχρι να βράσουν καλά οι φακές και να χυλώσει η σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά την ώρα του ψησίματος λίγο ζεστό νερό.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε,αν θέλουμε το ξύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου