ΥΛΙΚΑ:
10 φύλλα ζύμης κρούστας ή ζύμης Βηρυτού.
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι σύκα ξερά κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ κανέλα
μισό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 φλ. Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Λαδώνουμε ένα φύλλο ζύμης και το διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση. Το ξαναλαδώνουμε και το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη. Ενώνουμε σε ένα σκεύος τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ελαιόλαδου. Στη μια πλευρά του φύλλου απλώνουμε μια κ.σ. γέμισης και γυρίζουμε το φύλλο σχηματίζοντας ρολό. Λαδώνουμε το ρολό και το τοποθετούμαι σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
10 φύλλα ζύμης κρούστας ή ζύμης Βηρυτού.
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι σύκα ξερά κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ κανέλα
μισό κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 φλ. Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Λαδώνουμε ένα φύλλο ζύμης και το διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση. Το ξαναλαδώνουμε και το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη. Ενώνουμε σε ένα σκεύος τα υπόλοιπα υλικά εκτός του ελαιόλαδου. Στη μια πλευρά του φύλλου απλώνουμε μια κ.σ. γέμισης και γυρίζουμε το φύλλο σχηματίζοντας ρολό. Λαδώνουμε το ρολό και το τοποθετούμαι σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου