Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ:
3κ.σ. κακάο
1.5 φλιντζάνι αλεύρι
1/4φλιντζάνι ζάχαρη
1κουταλάκι μαγειρική σόδα
0,5κουταλάκι αλάτι
1/3 φλιτζανιού βούτυρο σοφτ
1κουταλιά σούπας βανίλια
1φλυτζάνι νερό


ΟΔΗΓΙΕΣ:

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.Χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά.Απλώστε τη ζύμη σε τετράγωνο ταψί και ψήστε στους 150βαθμούς C για 20λεπτά.Σερβίρεται ζεστό οπότε αφήστε το στο φούρνο.


ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:
1ποτηριού νερού ελαιόλαδο
2/3ποτηριούτου νερού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/3ποτηριούτου νερού φρέσκος χυμός λεμονιού
1φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1ποτήρι νερού ζάχαρη
1κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1κιλ΄΄ο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. σουσάμι.
φλούδα 1 πορτοκαλιού αλεσμένη

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.Αφού χτυπήσουμε το λάδι καλά προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά με τελευταίο το αλεύρι στο μίξερ και τα χτυπάμε.Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στο χέρι.Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο χρόνο,στους 170βαθμούς C.Είναι έτοιμα όταν θα πάρουν χρώμα.Βέβαια μπορούμε και απλά να δοκιμάσουμε.το ψήσιμο διαρκεί από 35έως 45λεπτά το πολύ.Σερβίρονται με γάλα ή χυμό.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου