Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΓΚΟΥΛΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Παίρνουμε ένα μέτριο κομμάτι βοδινό, ή μοσχάρι και το κόβουμε σε μέτριους σε μέγεθος κύβους.
- Κόβουμε επίσης τρία καρότα σε λεπτές ροδέλες.
- Καθαρίζουμε καλά, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, επιπρόσθετα, δέκα μικρές πατάτες. Τα κομμάτια, πρέπει να έχουν το μέγεθος και το σχήμα των πατατών που βάζουμε σε ένα ψητό φούρνου, ή σε ένα μπλουμ, ή σε ένα μπριάμ.
- Ψιλοκόβουμε, επιπλέον, μισό λάχανο.
- Ποτίζουμε με ελαιόλαδο τον πάτο μίας μεγάλης κατσαρόλας, ρίχνουμε τους κύβους κρέατος, τους οποίους και ψήνουμε απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Εννοείται βέβαια, ότι ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ή, με μία ξύλινη σπάτουλα.
- Στη μέση ακριβώς του προηγούμενου βήματος, του ψησίματος του κρέατος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τσίλι πάουντερ.
- Στο επόμενο βήμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί και περιχύνουμε ένα κουτάκι χυμού V8 που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετς. Το V8 είναι μία νόστιμη και υγιεινή σύνθεση από φυσικούς χυμούς οκτώ λαχανικών που πίνεται και ως αναψυκτικό, όλες τις ώρες της ημέρας.
- Αν θέλουμε να πάρει η συνταγή μας πιο γεμάτη γεύση, έστω και αν η συνταγή γίνεται ελαφρώς πιο βαριά, προσθέτουμε και λίγη κέτσαπ πικάντικη, μαζί με λίγη σως Worcestershire.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μπόλικο νερό, μέχρι να σκεπαστεί όλο το περιεχόμενό της και βράζουμε.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο, όταν τα λαχανικά είναι μαλακά. Αυτό το βλέπουμε, ελέγχοντάς τα με ένα πιρούνι, κατά τη διάρκεια του βρασμού τους και δοκιμάζοντάς τα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου