Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά φρέσκο (κατά προτίμηση μοσχαρίσιο)
  • -1/2 κούπα ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
  • -1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • -1 αυγό
  • -λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • -δυο κουταλιές σούπας λάδι
  • -μαιντανό, άνιθο, δυόσμο ψιλοκομμένο
  • -2-3 πατάτες κομμένες
  • -αλάτι και πιπέρι
  • Οδηγίες

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου να βράσει. Ρίχνουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε για 3-4 λεπτά ώσπου να γίνουν μια συμπαγής ζύμη. Το αυγό και η φρυγανιά βοηθούν να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτεδάκια) και τα αλευρώνουμε. Όταν το νερό με τις πατάτες βράσει ρίχνουμε διαδοχικά τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά περίπου.Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια από δύο αυγά ώσπου να γίνει μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και στη συνέχεια το χυμό από δυο στυμμένα λεμόνια. Έπειτα παίρνουμε μια κουτάλα από το ζωμό του φαγητού και προσθέτουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας γρήγορα για να πάρει τη θερμοκρασία του φαγητού. Μετά προσθέτουμε το αυγολέμονο με το ζωμό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ελαφρά με την κουτάλα.
    Όταν σερβίρουμε προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι। Επιπλέον αλάτι και λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου