Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1kg πατάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανο
50 γρ. ρίγανη
100γρ. φρέσκα κρεμμύδια
100γρ. τριμμένο ψωμί
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε για βράσιμο. Όταν βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε σε μία λεκάνη( με λίγα λόγια τις κάνουμε πουρέ).
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στη λεκάνη με τις πατάτες. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο ψωμί και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα μας σε κεφτεδάκια, σε σχήμα της αρεσκείας μας. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν τα αφαιρέσουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρουμε.
Tip: Με ουζάκι είναι ότι πρέπει!! Καλή όρεξη!
Αναρτήθηκε από
mageiroulis
στις
1:15 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
ΣΑΛΑΤΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ποσα αυγα?
ΑπάντησηΔιαγραφή