ΥΛΙΚΑ:
0.5κιλό μέτριες πατάτες
0,5κιλό φρέσκα φασολάκια
3μικρές ντομάτες
1πράσινη πιπεριά
1κρεμμυδάκι
3αυγά βραστά
1μαρουλάκι σγουρό
1κουτί τόνο
λίγες ελιές
1κουτί φιλετάκια αντζούγιας σε ρολά
λαδόξυδο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τα φασολάκια(τα κόβετε στη μέση).Βράζετε στην κατσαρόλα 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό με λίγο αλάτι.Βάζετε μέσα τις πατάτες και α φασολάκια,χωρίς να τα ανακατέψετε.Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί το καπάκι ελαττώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν,με κλειστή τη βαλβίδα,επί περίπου 45λεπτά.Τα στραγγίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες.Κόβετε τις ντομάτες σε τέταρτα τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κρίκους και τα αυγά πάλι σε τέταρτα.Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι. Στη συνέχεια στραγγίζετε τον τόνο και στρώνετε σε βαθουλή πιατέλα τα μαρουλόφυλλα.Βάζετε στο κέντρο τον τόνο και γύρω του τα φασολάκια και τις πατάτες.Γαρνίρετε τη σαλάτα και τις ντομάτες,την πιπεριά,το κρεμμύδι,τα αυγά, τις ελιές και τις αντζούγιες.
Ραντίζετε τη σαλάτα με το λαδόξυδο και ανακατεύετε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου