Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο (800γρ.) σφολιατα βουτυρου
Για την κρεμα ζαχαροπλαστικης:
1/4 του λιτρου γαλα
65γρ. ζαχαρη
1 μπαστουνακι βανιλιας
3 κροκοι αυγων
35γρ. αλευρι
20γρ. κορν φλαουρ
25γρ. βουτυρο
240γρ. σοκολατα κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι
300ml κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε ελαφρια σαντυγι
κακαο και ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα


ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κοβετε καθε φυλλο σφολιατας σε 3 ορθογωνια κομματια.
Τα τοποθετειτε στις λαμαρινες του φουρνου και με ενα πιρουνι τα τρυπατε σε ολη την επιφανεια σε κοντινη αποσταση.Ψηνετε στους 160 για 40'.
Στο μεταξυ ετοιμαζετε την κρεμα ζαχαροπλαστικης ως εξης: Αναμειγνυετε σε βαθυ μπολ το αλευρι με τη ζαχαρη και το κορν φλαουρ.
Προσθετετε τους κροκους των αυγων και ανακατευετε το μειγμα μεχρις οτου γινει χυλος.
Βραζετε το γαλα με τη βανιλια σχισμενη καθετα και κατοπιν την αφαιρειτε.
Ριχνετε τη μιση ποσοτητα απο το γαλα στο μειγμα των αυγων.
Ανακατευετε καλα και συνεχιζετε προσθετοντας και την υπολοιπη ποσοτητα γαλακτος.
Τοποθετειτε το μειγμα στην εστια και ανακατευετε συνεχως.
Μολις παρει βραση το αποσυρετε και ενσωματωνετε το βουτυρο.
Ανακατευετε παλι, αδειαζετε την κρεμα σε βαθυ σκευος και την αφηνετε σκεπασμενη με διαφανη μεμβρανη να κρυωσει σε θερμοκρασια δωματιου.
Κατοπιν την ανακατευετε καλα και προσθετετε τη σοκολατα.
Συνεχιζετε το ανακατεμα ριχνοντας την κρεμα γαλακτος.
Ανακατευετε απαλα,τοποθετειτε το 1/4 απο την κρεμα στο ενα φυλλο και τοποθετειτε απο πανω το δευτερο φυλλο.
Στρωνετε παλι κρεμα και καλυπτετε με το τριτο φυλλο.
Πασπαλιζετε με κακαο και ζαχαρη αχνη.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου