Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΛΙΝΤΖΑΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
4μελιτζάνες φρέσκες
1/2 κιλόφέτα σκληρή
2αυγά
100 γραμμ.φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε (κατά μήκος) σε μακριές φέτες 0,5 εκ. και τις αφήνουμε σε μπολ με κρύο νερό να τις σκεπάζει για 10΄. Στη συνέχεια τις στύβουμε με τα χέρια και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
2. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο, ίσα να μαραθούν (ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο C για 10΄).
3. Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια και τυλίγουμε κάθε ένα από αυτά με μία φέτα μελιτζάνας σε ρολό. Στη συνέχεια χτυπάμε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.
4. Πανάρουμε ένα ένα μπουρεκάκι στο αλεύρι, το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στο ψυγείο αραδιασμένα σε λαδόκολλα για 30΄, να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, 3΄ περίπου την κάθε πλευρά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου