Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
ΥΛΙΚΑ
1kg ζυγούρι
3 λεμόνια
100γρ.στακοβούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας μας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε να βράσει. Αφού πάρει μία βράση, το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αφήνοντας το να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα. Όταν ετοιμαστεί το κρέας μας, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε περίπου 1 με 1 1/2 λίτρο από το ζωμό που είχε βράσει το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ρύζι. Όταν κοντεύει το ρύζι να ετοιμαστεί, σε ένα μπρίκι λιώνουμε το στακοβούτυρο. Όταν έχουμε έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε σε αυτό το χυμό από τα λεμόνια, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ζεστό στακοβούτυρο.
Σερβίρουμε σε πιάτα και το κρέας μας ξεχωριστά σε μία μεγάλη πιατέλα. Καλή όρεξη!!
Αναρτήθηκε από
mageiroulis
στις
1:01 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
ΚΡΕΑΤΙΚΑ,
ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου