ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό σπανάκι4-5 φρέσκα κρεμμύδια
ή 2 κρεμμυδάκια και 3 πράσα
3/4 του κιλού φέτα τρίμμα
2-3 χτυπημένα αυγά
αλάτι -πιπέρι
ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/5 κιλό φύλλα κρούστας
ή χειροποίητο φύλλο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλύντε καλά το σπανάκι και ψιλοκόψτε το.Προσθέστε μία κουταλιά σούπας αλάτι και τρίψτε το σπανάκι με τα χέρια σας.
Αφήστε το στο αλάτι για μία ώρα και κατόπιν στραγγίστε το καλά.
Προσθέστε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τη φέτα σε μικρά κομμάτια (αν δεν είναι τρίμμα), τα αυγά, τον άνηθο, το αλάτι (προσοχή μήπως είναι αλμυρή η φέτα) και το πιπέρι.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώστε το ένα φύλλο της κρούστας ή το φύλλο που έχετε ανοίξει μόνοι σας.
Αλείψτε το με ελαιόλαδο.
Κατόπιν απλώστε το μείγμα του σπανακιού και καλύψτε το με 6 φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα με ελαιόλαδο.
Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράξτε τα 3 πάνω φύλλα της κρούστας σχηματίζοντας τετράγωνα των 6 εκατοστών περίπου.
Πασπαλίστε το με νερό έτσι ώστε να αποτρέψετε τα φύλλα να διπλώσουν.
Ψήστε τη σπανακόπιτα σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Αφήστε τη να κρυώσει και κατόπιν κόψτε τη σε τετράγωνα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου