Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. στήθος κοτόπουλου
μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο
500 γρ. noodles
½ κρεμμύδι
8 baby corn
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
70 γρ. βλαστό bamboo
1 καρότο
4 ντοματίνια
Φύτρα φασολιού σόγιας
1 κόκκινη πιπεριά
Τριμμένο τζίντζερ
Αλάτι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
400 γρ. ketchup
100 γρ. ξύδι
50 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι
50 γρ. ανανά
1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα noodles να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι για 8 περίπου λεπτά και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά.

Για τη γλυκόξινη σάλτσας: Σʼ ένα γουόκ βάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο τέλος, σουρώνουμε τη σάλτσα και κρατάμε μόνο το υγρό μέρος της.

Σκουπίζουμε το γουόκ που κάναμε τη σάλτσα και βάζουμε λίγο σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας, έπειτα τα λαχανικά και μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τη σάλτσα, τζίντζερ και αλάτι. Προς το τέλος, βάζουμε και τα noodles, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip: Kαλό είναι να μαρινάρουμε το κρέας στο σησαμέλαιο για 10 με 12 ώρες, αν θέλουμε βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου