Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Κορμός βανίλια


Κορμός εσπρέσο με παγωτό βανίλια
ΥΛΙΚΑ:
  1. 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ.
  2. 250 γρ. βούτυρο.
  3. 250 γρ. ζάχαρη άχνη.
  4. 200 ml. γάλα φρέσκο.
  5. 2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο (βρασμένο).
  6. ½ ποτήρι κονιάκ.
  7. 3 μπάλες παγωτού βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ανακατευούμε σε ένα σκεύος το κονιάκ, το γάλα και τον εσπρέσο και εκεί μέσα βρέχουμε ελαφρώς τα μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα μαζί με το μείγμα βουτύρου.
  • Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και στρώνουμε πάνω το μισό μείγμα της κρέμας εσπρέσο.
  • Προσθέτουμε το παγωτό βανίλια και ξανά μια στρώση κρέμας εσπρέσο.
  • Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα κορμού και κλείνουμε τις άκρες του σαν καραμέλα.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε κόβουμε τον κορμό σε φέτες και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με προσοχή.
    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου