Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Παγωμένο τσάι

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλούδες λεμονιού
4 φακελάκια τσάι
2 φλιτζάνια βραστό νερό
2 φλιτζάνια παγωμένο νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
παγάκια


Βράζουμε για 3 λεπτάκια 1/2 φλιτζάνι νερό με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού για να κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει. Αφήνουμε τα φακελάκια του τσαγιού στα 2 φλιτζάνια βραστό νερό για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα φακελάκια και ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό, το χυμό πορτοκαλιού, παγάκια και το σιρόπι.  Ρίχνουμε το τσάι σε κανάτα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.  
tip Για να μη μας αραιώσει το τσάι, μπορούμε να ρίξουμε τσάι σε θήκες για παγάκια και να χρησιμοποιήσουμε αυτά.
Για τσάι ροδάκινο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό, με χυμό ροδάκινου. 
Για σούπερ αρωματικό τσάι, προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλιας και 1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου.
Για τσάι με άρωμα μήλου-κανέλας βάζουμε 2 ξυλάκια κανέλας μαζί με τα φακελάκια τσαγιού και αντί για το κρύο νερό ρίχνουμε χυμό μήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου