Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Γλυκό κρέμα-πορτοκάλι

Υλικά:
1 πακέτο φρυγανιές
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
18 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
Υλικά (για το σιρόπι):
1 ½ ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρια ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού



Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ. Τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Προσοχή να μην γίνουν πολύ μαλακές.
Για να ετοιμάσουμε τις δυο κρέμες: ζεσταίνουμε 3 ποτήρια γάλα μία μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1 ποτήρι κρύο γάλα με μισό ποτήρι ζάχαρη και 9 κουταλιές άνθος αραβοσίτου. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήζει η κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.
Για την κρέμα πορτοκάλι: ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν τα υλικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι πάνω από την κρέμα βανίλια.
Το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Και έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

1 σχόλιο: