Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μπριζόλες κρασάτες

Yλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ζωμός λαχανικών ή νερό
1 κ.γ. θυμάρι
8-10 πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθεί το κρεμμύδι, αλλά να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, το θυμάρι, τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη. Προσέχουμε να είναι ζεστό το νερό που συμπληρώνουμε, διαφορετικά ο βρασμός θα διακοπεί.
Σερβίρουμε µε πουρέ πατάτας, με λευκό ρύζι ή τηγανητές πατάτες. Περιχύνουμε µε σάλτσα, να ποτίσει καλά το συνοδευτικό που θα επιλέξουμε.
Καλή όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου