Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Τούρτα μπίτερ σοκολάτα με ρούμι


Υλικά:
 Για το παντεσπάνι: 
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη 

Για την γκανάζ:
 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. μέλι 
700 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη

Για το σιρόπι: 
 200 γρ. ζάχαρη 
200 γρ. νερό 
60 γρ. μαύρο ρούμι


Διαδικασία:
Παντεσπάνι 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ izzy by stelios parliaros, έως ότου αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 - 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες ίσου πάχους.

Γκανάζ
  Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και, λίγο πριν βράσει το μείγμα, το αδειάζουμε σιγά-σιγά στην κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά με το ράβδο izzy by stelios parliaros,, ώστε να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Σιρόπι
  Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.
Συναρμολόγηση:
Ακουμπάμε το ίδιο τσέρκι σε ένα ταψί και βάζουμε κάτω-κάτω μία φέτα παντεσπάνι. Τη ραντίζουμε με το σιρόπι και από πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Βάζουμε το τσέρκι με το ταψί στην κατάψυξη (αν χωράει, ειδάλλως στο ψυγείο) έως ότου σταθεροποιηθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας, έπειτα από κάθε στρώση, το γλυκό στην κατάψυξη. Η τελευταία στρώση θα είναι κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε, βάζουμε το τσέρκι σε μια πιατέλα και το τραβάμε προς τα πάνω. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
  
Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 25΄- 30΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου