Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Μαρμελάδα με ξινόμηλο και αχλάδι

Υλικά
1.300 γρ. αχλάδια
1.300 γρ. ξινόμηλα
2 κούπα(ες) νερό
2.600 γρ. ζάχαρη
2 ξυλαράκι(α) κανέλας
2 λεμόνια, χυμός & λίγο ξύσμα


Οδηγίες:
Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βράζετε με το νερό για 10'. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5'. Αφαιρείτε τα ξυλαράκια της κανέλας και προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού και το χυμό των λεμονιών. Βράζετε τη μαρμελάδα έως ότου "δέσει".
Αποστειρώνετε βαζάκια και τα γεμίζετε με τη μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου