Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Σοκολατόπιτα με καρύδια πεκάν

Υλικά:
Για τη βάση:
1¾ φλιτζάνι αλεύρι
6 κ.σ. βούτυρο σε κομμάτια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
1 φλιτζάνι ρύζι

Για τη γέμιση με τα καρύδια πεκάν:
100 γραμμ. βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
340 γραμμ. σοκολάτα ζαχαροπλαστικής, μέτρια πικρή και 50 γραμμ. μαύρη και πικρή, κομμένες σε καρέ του 1 εκ.
1½ φλιτζάνι σιρόπι γλυκόζης
1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
¼ κ.κ. αλάτι
8 αυγά
3 φλιτζάνια καρύδια πεκάν στη μέση


Οδηγίες:
Ανακατεύετε με το μίξερ χειρός το 1 φλιτζάνι και το ¼ από το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια λεκάνη μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη. Προσθέτετε το κρύο νερό και δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τη βγάζετε από το μπολ, σχηματίζετε μια μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και τη φυλάτε στο ψυγείο για 4 ώρες. Απλώνετε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγετε φύλλο με διάμετρο 30 εκ. και πάχος 4 εκ. Το βάζετε σε μια αντικολλητική ταρτιέρα και το πιέζετε να κολλήσει στα τοιχώματα. Βάζετε την ταρτιέρα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να κοχλάσει. Το αφήνετε 1,5 λεπτό και το απομακρύνετε από τη φωτιά. Το ρίχνετε στο μπολ του μίξερ, μαζί με 170 γραμμ. από τη μία σοκολάτα και τα 50 γραμμ. από την άλλη, ενώ ανακατεύετε με μια σπάτουλα από καουτσούκ μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τη γλυκόζη, τη βανίλια, το αλάτι και τα αυγά και βάζετε το μίξερ σε λειτουργία, σε μεσαία ταχύτητα. Μόλις αναμειχθούν τα αβγά, βγάζετε το μπολ από το μίξερ και δουλεύετε το μείγμα με τη σπάτουλα. Βγάζετε την ταρτιέρα, σκορπίζετε τα 3 φλιτζάνια καρύδια επάνω στη ζύμη και ανακατεύετε τα υπόλοιπα μαζί με την υπόλοιπη σοκολάτα με το μείγμα της γέμισης. Το ρίχνετε στη ζύμη και βάζετε την τάρτα να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 180οC φούρνο για 1 ώρα. Χαμηλώνετε στους 150οC και την ψήνετε για άλλα 45 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου