Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ

4 αβγά
5 κ.σ. γάλα
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση:
150 γραμ. μοτσαρέλα
1 ντομάτα
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν(όπως βάζουμε στο τοστ)





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζουμε την ντομάτα σε καυτό νερό για 1 λεπτό, την ξεφλουδίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να δένει, ξεκολλάμε την ομελέτα με μια σπάτουλα από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού. Όταν έχει χρυσίσει από κάτω, την αναποδογυρίζουμε. Την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Στρώνουμε μέχρι τη μέση της ομελέτας τη σάλτσα με τη ντομάτα και την πιπεριά και από πάνω απλώνουμε τις φέτες γαλοπούλας και στη συνέχεια τη μοτσαρέλα. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση ώστε να δημιουργηθεί μισοφέγγαρο και απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου