Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

10 φύλλα λαζάνια
400 γρ. Ανθότυρο
400 γρ. Μανιτάρια
150 γρ. Έμενταλ ή γκουντα σε φέτες
150 γρ.ζαμπόν σε φέτες
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

50 γρ. Αλεύρι
50 γρ. Βούτυρο
600 γρ.γάλα
αλάτι-πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις τα βγάλουμε, τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με το πηρούνι σε χοντρά τρίμματα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ένα τα λαζάνια βάζουμε 1 φέτα έμενταλ και από πάνω 1 φέτα ζαμπόν.
Βάζουμε 1 κουταλιά από το μίγμα του ανθότυρου στη μέση και τα τυλίγουμε.
Απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ σε ένα μεγάλο πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελόνια και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου