Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Γαύρος ξιδάτος

Υλικά:
Γαύρο
αλάτι χοντρό
καρότο, πράσινη πιπεριά, σκόρδο, μαϊντανό.
Λάδι
Ξίδι
Χαρτί κουζίνας λευκό
Χασαπόχαρτο



ΟΔΗΓΙΕΣ:
Πλένουμε καλά το γαύρο και αφαιρούμε κεφάλια και εντόσθια
Μέσα σε ένα ταψί ή φαρδιά λεκάνη στρώνουμε χασαπόχαρτο και από πάνω χαρτί κουζίνας.Απλώνουμε αλάτι χοντρό και στη συνέχεια από πάνω το γαύρο και πάλι αλάτι χοντρό συνεχίζοντας μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Τοποθετούμε πάλι χαρτί κουζίνας και χασαπόχαρτο και από πάνω ένα βάρος (π. χ. μια λεκάνη με νερό ή μια εξάδα μπύρες ) κι αφήνουμε από 12 - 24 ώρες.
Ξεπλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το ενδιάμεσο κόκαλο και κρατάμε μόνο τα φιλέτα.Πατάμε με το δάκτυλο μας στην κοιλιά του ψαριού κι ανοίγει.
Τραβάμε το κόκκαλο και το αφαιρούμε
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε λεκάνη με ξίδι για 2 ώρες και ξεπλένουμε. (προσοχή αν το ξίδι είναι σπιτικό και δυνατό για πολύ θυμωμένους, μην το αφήσετε περισσότερο από 2 ώρες).
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τοποθετούμε το γαύρο εναλλάξ με τα λαχανικά σε γυάλινο βάζο
προσθέτοντας στο τέλος λάδι ώστε να είναι σκεπασμένος μέχρι πάνω.
Διατηρείται στο ψυγείο κι είναι ένας καταπληκτικός μεζές.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου