ΥΛΙΚΑ:
40 αμπελόφυλλα
1 πακέτο κατεψυγμένα θαλασσινά (ήταν 250γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 ρίζα φινόκιο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2-3 κλαριά μάραθου κι άλλα τόσα δυόσμου
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
Αλάτι και πιπέρι
1 μικρό ποτήρι κρασιού λάδι
Το χυμό ενός λεμονιού.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Με ένα ψαλίδι κόβεις τα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια και τα αφήνεις.Στη συνέχεια περνάς στον τρίφτη του κρεμμυδιού το κρεμμύδι και το φινόκιο. Ψιλοκόβεις τα μυροδικά.
Σε μέτριο τηγάνι βάζεις λίγο λάδι ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι και το φινόκιο.Προσθέτεις το μαϊντανό μάραθο και δυόσμο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά τις ντομάτες το ρύζι και τέλος τα θαλασσινά.Νοστιμεύεις το μείγμα με πολύ λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αφήνεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
Μετά τυλίγεις σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα αραδιάζεις σε κατσαρόλα με μικρή απόσταση μεταξύ τους( το ρύζι φουσκώνει).Προσθέτεις και το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο πιπέρι ακόμα και νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
Τα σκεπάζεις με ένα πιάτο και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μην έχουν πια υγρά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
40 αμπελόφυλλα
1 πακέτο κατεψυγμένα θαλασσινά (ήταν 250γρ.)
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 ρίζα φινόκιο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2-3 κλαριά μάραθου κι άλλα τόσα δυόσμου
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
Αλάτι και πιπέρι
1 μικρό ποτήρι κρασιού λάδι
Το χυμό ενός λεμονιού.
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Με ένα ψαλίδι κόβεις τα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια και τα αφήνεις.Στη συνέχεια περνάς στον τρίφτη του κρεμμυδιού το κρεμμύδι και το φινόκιο. Ψιλοκόβεις τα μυροδικά.
Σε μέτριο τηγάνι βάζεις λίγο λάδι ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι και το φινόκιο.Προσθέτεις το μαϊντανό μάραθο και δυόσμο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά τις ντομάτες το ρύζι και τέλος τα θαλασσινά.Νοστιμεύεις το μείγμα με πολύ λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αφήνεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
Μετά τυλίγεις σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα αραδιάζεις σε κατσαρόλα με μικρή απόσταση μεταξύ τους( το ρύζι φουσκώνει).Προσθέτεις και το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο πιπέρι ακόμα και νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
Τα σκεπάζεις με ένα πιάτο και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μην έχουν πια υγρά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου