500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ χοιρινός κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Για της σος γιαουρτιού:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο σε σκόνη, λίγο κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, ζυμώνοντας καλά. Κατόπιν, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά αν θέλουμε, βάζουμε το φούρνο στο grill για να ξεροψηθούν.
Φτιάχνουμε τη σος γιαουρτιού αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια βάζοντας πάνω από το καθένα 2 κουταλιές της σούπας από τη σος γιαουρτιού και ρίχνοντας επίσης αν θέλουμε λίγο κόκκινο πιπέρι. Συνοδεύουμε επίσης αν θέλουμε, με ριζάκι της αρεσκείας μας και σαλάτα.
Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου