Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΤΟΡΤΙΓΙΑ




ΥΛΙΚΑ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. καλαμποκάλευρο
75 γρ. βούτυρο
1 φλ. νερό χλιαρό
1/2 κ.γλ. αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τα δύο είδη αλευριού που έχουμε, το αλάτι, προσθέτουμε το ζεστό βούτυρο και στη συνέχεια ανακατεύουμαι, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό.
  Ζυμώνουμε, έως ότου έχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
  Κατόπιν, από τη ζύμη φτιάχνουμε μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε με ένα πλάστη σε στρογγυλά φύλλα.
  Ψήνουμε τα φύλλα τορτίγιας σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  Συνοδέψτε τα φύλλα τορτίγιας σας, με ότι επιθυμείτε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου