ΥΛΙΚΑ:
250 ml γάλα
50 γρ. σοκολάτα μαύρη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
2 κουτ. σούπας λικέρ μέντας
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τα 200 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα στην κούπα όπου θα σερβίρουμε. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στην κούπα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το χτυπάμε με το εξάρτημα του φραπέ μέχρι να γίνει αφρόγαλα. Προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα στην κούπα με τη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε το ρόφημα ρίχνοντας τις κουταλιές του λικέρ. Προαιρετικά, στολίζουμε την κούπα με ένα δροσερό φυλλαράκι φρέσκιας μέντας.
Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μέντα με κάποιο άλλο λικέρ της αρεσκείας μας, όπως για παράδειγμα λικέρ μπανάνα. Στην περίπτωση αυτήν, προσθέτουμε και δύο κόκκους πιπέρι για πιο πικάντικη γεύση.
250 ml γάλα
50 γρ. σοκολάτα μαύρη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
2 κουτ. σούπας λικέρ μέντας
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε τα 200 ml γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρολίτσα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα στην κούπα όπου θα σερβίρουμε. Μόλις πάρει βράση το γάλα, το ρίχνουμε στην κούπα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το χτυπάμε με το εξάρτημα του φραπέ μέχρι να γίνει αφρόγαλα. Προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα στην κούπα με τη σοκολάτα και ολοκληρώνουμε το ρόφημα ρίχνοντας τις κουταλιές του λικέρ. Προαιρετικά, στολίζουμε την κούπα με ένα δροσερό φυλλαράκι φρέσκιας μέντας.
Tip: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μέντα με κάποιο άλλο λικέρ της αρεσκείας μας, όπως για παράδειγμα λικέρ μπανάνα. Στην περίπτωση αυτήν, προσθέτουμε και δύο κόκκους πιπέρι για πιο πικάντικη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου