Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ




ΥΛΙΚΑ

1kg χοιρινό(από λαιμό ή μπούτι)
1 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
φλούδα από ένα πορτοκάλι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια, τα στραγγίζουμε καλά.
Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε, προσθέτοντας και τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, έως ότου μείνει το κρέας με την σάλτσα του.
Μπορούμε εξίσου να προσθέσουμε, πριν βάλουμε το κρέας, πιπεριές και κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τσιγαρίζοντας τα και μέτα ακολουθάμε την προαναφερόμενη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου