ΥΛΙΚΑ
1 kg μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 μαρούλι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. ταχίνι
1 καρότο κομμένο στη μέση κατά μήκος
1 πατάτα, κομμένη στα 4
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σoτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το καρότο, την πατάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε νερό, ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στα 20 - 25 περίπου λεπτά βρασμού, αφαιρούμε το καρότο και την πατάτα, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τα πολτοποιούμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 4 - 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου