ΥΛΙΚΑ:
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ή 5 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
1 κουταλιά φρέσκος δυόσμος
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 αβγά
2 κουταλιές γάλα
2 ½ φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τ’ αυγά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνείουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρεθστος χυλός.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα.
Μόλις ροδίσουν τις γυρίζουμε από την άλλη και όταν είναι έτοιμες τις σερβίρουμε πρώτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια ζεστές στο τραπέζι.
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ή 5 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
1 κουταλιά φρέσκος δυόσμος
1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 αβγά
2 κουταλιές γάλα
2 ½ φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πιπέρι
αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τ’ αυγά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνείουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρεθστος χυλός.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε κουταλιά – κουταλιά το μείγμα.
Μόλις ροδίσουν τις γυρίζουμε από την άλλη και όταν είναι έτοιμες τις σερβίρουμε πρώτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια ζεστές στο τραπέζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου