ΥΛΙΚΑ:
6 κουταλιές βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
200 γρ. σοκολάτα υγείας
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καταρχήν αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρό μπρίκι 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με το τρίμα του μπισκότου.
Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά, φροντίζοντας να καλύψουμε με μπισκότο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο μέχρι να απλώσουμε σε αυτήν το μίγμα της σοκολάτας.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. Προσοχή θέλει μόνο ζέσταμα και όχι βράσιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα δύο είδη σοκολάτας.
Αφήνουμε τις σοκολάτες για λίγα δευτερόλεπτα να ζεσταθούν ώστε να αρχίζουν να λιώνουν και στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αν δούμε ότι το μίγμα έχει «κοψει» τότε προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα (3 κουταλιές περίπου) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μίγμα στην ταρτιέρα πάνω στα τριμμένα μπισκότα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Στην συνέχεια βάζουμε την τάρτα σοκολάτας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
6 κουταλιές βούτυρο
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη καστανή
200 γρ. σοκολάτα υγείας
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Καταρχήν αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μικρό μπρίκι 2 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε με το τρίμα του μπισκότου.
Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε με τα χέρια τα μπισκότα και πιέζουμε απαλά, φροντίζοντας να καλύψουμε με μπισκότο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τοποθετούμε την βάση της τάρτας στο ψυγείο μέχρι να απλώσουμε σε αυτήν το μίγμα της σοκολάτας.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη. Προσοχή θέλει μόνο ζέσταμα και όχι βράσιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα δύο είδη σοκολάτας.
Αφήνουμε τις σοκολάτες για λίγα δευτερόλεπτα να ζεσταθούν ώστε να αρχίζουν να λιώνουν και στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Αν δούμε ότι το μίγμα έχει «κοψει» τότε προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα (3 κουταλιές περίπου) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μίγμα στην ταρτιέρα πάνω στα τριμμένα μπισκότα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Στην συνέχεια βάζουμε την τάρτα σοκολάτας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου