Υλικά:
1 βάζο των 50 φύλλων Αμπελόφυλα
300 γρ. Ρύζι
2 μεγάλα Κρεμμύδι(α)
1 ματσάκι Μαϊντανός
1 μικρός Άνηθος
λίγος Δυόσμος
1 κουτάλι σούπας κοφτό Αλάτι
1 κουτάλι γλυκού κοφτό Πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Βγάζουμε τα φύλλα από το βάζο, ξεχωρίζουμε τα καλά και τα βουτάμε σε βραστό νερό και τα βγάζουμε αμέσως.
Καβουρντίζουμε το κρεμύδι, βάζουμε τα μυρωδικά, τα γυρίζουμε λιγο με το λάδι, μετά βάζουμε το ρύζι και τα ανακατώνουμε.
Γεμίζουμε τα ντολμαδάκια.
Τα βάζουμε προς τα πλάγια και λίγο προς τα κάτω. Στρώνουμε κάτω φύλλα, μετά από πάνω φύλλα, νερό, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά το καπάκι.
Καλή όρεξη!!!
1 βάζο των 50 φύλλων Αμπελόφυλα
300 γρ. Ρύζι
2 μεγάλα Κρεμμύδι(α)
1 ματσάκι Μαϊντανός
1 μικρός Άνηθος
λίγος Δυόσμος
1 κουτάλι σούπας κοφτό Αλάτι
1 κουτάλι γλυκού κοφτό Πιπέρι
1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Βγάζουμε τα φύλλα από το βάζο, ξεχωρίζουμε τα καλά και τα βουτάμε σε βραστό νερό και τα βγάζουμε αμέσως.
Καβουρντίζουμε το κρεμύδι, βάζουμε τα μυρωδικά, τα γυρίζουμε λιγο με το λάδι, μετά βάζουμε το ρύζι και τα ανακατώνουμε.
Γεμίζουμε τα ντολμαδάκια.
Τα βάζουμε προς τα πλάγια και λίγο προς τα κάτω. Στρώνουμε κάτω φύλλα, μετά από πάνω φύλλα, νερό, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά το καπάκι.
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου