Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σουτζουκάκια με τόνο

ΥΛΙΚΑ:
160 γραμ. τόνος κονσέρβας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 αβγά
200 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
2,5 γραμ. κύμινο σε σκόνη
ελαιόλαδο εξ. ποιότητας για το τηγάνισμα
Σάλτσα:
15 γραμ. ντοματοπελτέ
2 ντομάτες ώριμες λιωμένες στον τρίφτη
2 γραμ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Zυμώνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια. Aφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 20′. Kατόπιν πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
Σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει να ζεσταθεί ελαιόλαδο, τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
Mπορούμε εν τω μεταξύ να ετοιμάσουμε τη σάλτσα σε κατσαρόλα μικρή, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός του μαϊντανού και σιγοβράζουμε για 15′-20′ έως ότου δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα τονοσουτζουκάκια σε πιάτα, από πάνω περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου