ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200γρ. Bean sprouts
200γρ. Bamboo σε φέτες
100 γρ. Μανιτάρια straw κομμένα στη μέση
100 γρ. Καλαμποκακια ολόκληρα
80 γρ. Pickled ginger
20 ml. Sake
2 κ.σ. Σογια σως
3κ.σ. Oyster σως
2 κ.σ. Σησαμέλαιο
2 κ.σ. Φυστικέλαιο
3 κ.σ. Κορν φλάουρ η tapioka
300γρ.Κινέζικο λάχανο (κομμένο)
100γρ.Καρότο κομμένο σε φέτες
1τμ.Πράινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 κ.σ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα wok η τηγάνι ζεστάινετε το φυστικέλαιο. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για μισό λεπτό. Επειτα προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το sake, τη σόγια, την oyster sauce και ανακατέψτε.
Όταν πάρει βράση το φαγητό, ρίχνετε το κορν-φλάουρ το οποίο έχετε αραιώσει με λίγο χλιαρό νερό (περίπου μισό ποτήρι νερό για 3 κ.σ. κορν-φλάουρ ανακατέψτε καλά εώς ότου σχηματιστεί ένας πυκτός χυλός χωρίς σβώλους). Αφού δέσει η σάλτσα ρίχνετε το σησαμέλαιο, ανακατέυετε και σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με ρύζι ατμού Jasmine.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου