Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κοτολέτες αρνιού μαριναρισμένες με θυμάρι, τυλιγμένες με μπόλια









ΥΛΙΚΑ
Καρέ αρνιού        1 kg
Ελαιόλαδο          40 ml
Μπόλια αρνίσια  300 γρ.
Λεμόνι                μισό τεμάχιο
Σκόρδο               1 σκελίδα
Ρίγανη              
Θυμάρι(τριμμένο)
Αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρέ αρνιού σε παϊδάκια
2.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο
3.Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τοποθετούμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε με τα υλικά και τα αφήνουμε περίπου μία ώρα για να μαριναριστούν.
4.Παίρνουμε τη μπόλια, τη βάζουμε σε κρύο νερό, προσθέτοντας λίγο κρύο νερό για να μαλακώσει.
5.Στραγγίζουμε τη μπόλια και τη ξεδιπλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής.
6.Παίρνουμε τα παϊδάκια και τα τυλίγουμε με τη μπόλια στη σχάρα κατά προτίμηση και κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με ένα πινέλο τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, που έχουμε από πριν.
7.Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με κάποιο λαχανικό ή γενικά κάποιο ορεκτικό της αρεσκείας μας.

Tip : Καλό είναι τα παϊδάκια να μη παραψηθούν, αλλά να είναι τα λεγόμενα μέτρια ψημένα γιατί αλλιώς χάνουν τις γευστικές τους ιδιότητες.

Θρεπτική ανάλυση για τους απαιτητικούς :
Ενέργεια      1.344 kcal
Πρωτεΐνες   76,5 γρ.
Λίπη            115,6 γρ.
Υδατάνθρακες    ----

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου