Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ


ΥΛΙΚΑ
6 τμ. Μεγάλα μπαρμπούνια
3κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
500γρ. τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1τμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 κ. ρίγανη
αλεύρι(προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε ενα κατσαρολάκι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπερία,τη ρίγανη,αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για μισή ώρα περίπου.
Τηγανίζουμε τ μπαρμπούνια( όπως είναι ή αλεωρωμένα). Τοποθετούμε τα ψάρια σε ρηχό ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα αφήνουμε  σε φούρνο προθερμασμένο στούς 190 c για 10 λεπτά.
Σερβίρουντε ζεστά η κρύα.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου