-1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
-2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
-2 αβγά
-1/4 κούπας λάδι
-1 κουταλιά ξύδι
-1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
-1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά ρίγανη
-αλατοπίπερο
-αλεύρι για πριν το τηγάνισμα
-λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
-2 αβγά
-1/4 κούπας λάδι
-1 κουταλιά ξύδι
-1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
-1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά ρίγανη
-αλατοπίπερο
-αλεύρι για πριν το τηγάνισμα
-λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο θέλουμε(μη το παρακάνουμε βέβαια).
-Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά.
-Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
-Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.
-Πλάθουμε σε κεφτεδάκια αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
-Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μη μας αρπάξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου