Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κρέπες (με γεύση...μηλόπιτας)

Συστατικά

Για τις κρέπες (2):
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 2/3 φλ. τσ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 γωνίτσα του κουταλιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μήλο σε κυβάκια όχι πολύ μικρά
  • 1 πορτοκάλι σε χυμό
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα



Οδηγίες

  1. Για τις κρέπες, χτυπάμε τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ο χυλός (φυσικα μπορείτε να χησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή για κρέπες έχετε).
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Για κάθε κρέπα ρίχνουμε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο.
  4. Για τη γέμιση, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.
  5. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το μήλο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά.
  6. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζεται.
  7. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  8. Βάζουμε στην κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.

Ευχαριστούμε το φίλο μας το Νικόλα για τη συνταγή του..

1 σχόλιο: