Για τις κρέπες (2):
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 2/3 φλ. τσ. γάλα
- 1 αυγό
- 1 γωνίτσα του κουταλιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1 μήλο σε κυβάκια όχι πολύ μικρά
- 1 πορτοκάλι σε χυμό
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Οδηγίες
- Για τις κρέπες, χτυπάμε τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ο χυλός (φυσικα μπορείτε να χησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή για κρέπες έχετε).
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Για κάθε κρέπα ρίχνουμε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο.
- Για τη γέμιση, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει.
- Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το μήλο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζεται.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Βάζουμε στην κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Ευχαριστούμε το φίλο μας το Νικόλα για τη συνταγή του..
miam
ΑπάντησηΔιαγραφή