ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό καλαμάρια
• 1 κούπα ρύζι νυχάκι
• 3 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 φρέσκα κρεμμύδια
• 4 ντομάτες
• ¼ φέτα τυρί
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 1 σφηνάκι ούζο
• 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
• Αλάτι, πιπέρι
• 1 κούπα ρύζι νυχάκι
• 3 μεγάλα κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 φρέσκα κρεμμύδια
• 4 ντομάτες
• ¼ φέτα τυρί
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 1 σφηνάκι ούζο
• 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμάρια.
2.Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά με το μισό λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι.
3.Σβήνετε με το ούζο, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
4.Ρίχνετε τον μαϊντανό, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύετε.
5.Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα, τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετείτε μέσα στη γάστρα.
6.Σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια, προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και περιχύνετε τα καλαμάρια.
7.Βάζετε τη γάστρα στο φούρνο για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου