Αρνί κότσι 1kg
Αντίδια 1kg
Κρεμμύδι φρέσκο 200γρ
Ελαιόλαδο 50ml
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Χυμό από 2 λεμόνια
Άνηθος (ψιλοκομμένος)
Κρόκοι αβγών 2
Αλεύρι 30γρ.
ζωμό μοσχαρίσιο ή νερό(με το μάτι ίσα ίσα να καλύψει το κρέας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, κατόπιν το ζεματίζουμε το ξαναξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
2.Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια.
3.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
4.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μοσχαρίσιο ζωμό ή το νερό.
5.Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
6.Κατόπιν ρίχνουμε τα αντίδια και τον άνηθο συνεχίζοντας το βράσιμο για 20 λεπτά.
7.Σε ένα μπώλ βάζουμε του κρόκους των αβγών, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
8.Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπώλ από το ζωμό του κρέατος που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
9.Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακινούμε για να πάει παντού.
10.Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Tip : Μετά το δέσιμο της σάλτσας αποσύρεται το φαγητό από τη φωτιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να κόψουν τα αβγά όταν προσθέσουμε τη σάλτσα στο φαγητό.
Θρεπτική ανάλυση για τους απαιτητικούς :
Ενέργεια 977 kcal
Πρωτεΐνες 51,8 γρ
Λίπη 77,7γρ
Υδατάνθρακες 17,9γρ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου