Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κότσι αρνιού με αντίδια αβγολέμονο





ΥΛΙΚΑ
  (για 4 άτομα)
Αρνί κότσι              1kg
Αντίδια                   1kg
Κρεμμύδι φρέσκο  200γρ
Ελαιόλαδο              50ml
Αλάτι 
Πιπέρι λευκό
Χυμό από 2 λεμόνια
Άνηθος (ψιλοκομμένος)
Κρόκοι αβγών       2
Αλεύρι                  30γρ.
ζωμό μοσχαρίσιο ή νερό(με το μάτι ίσα ίσα να καλύψει το κρέας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες, κατόπιν το ζεματίζουμε το ξαναξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
2.Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια.
3.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
4.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μοσχαρίσιο ζωμό ή το νερό.
5.Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
6.Κατόπιν ρίχνουμε τα αντίδια και τον άνηθο συνεχίζοντας το βράσιμο για 20 λεπτά.
7.Σε ένα μπώλ βάζουμε του κρόκους των αβγών, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
8.Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπώλ από το ζωμό του κρέατος που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
9.Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακινούμε για να πάει παντού.
10.Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. 

Tip : Μετά το δέσιμο της σάλτσας αποσύρεται το φαγητό από τη φωτιά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να κόψουν τα αβγά όταν προσθέσουμε τη σάλτσα στο φαγητό.

Θρεπτική ανάλυση για τους απαιτητικούς :
Ενέργεια            977 kcal
Πρωτεΐνες         51,8 γρ
Λίπη                  77,7γρ
Υδατάνθρακες   17,9γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου