Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ



ΥΛΙΚΑ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 8-10 μανιτάρια

  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

  • 2 κουτ. της σούπας ταμάρι(σάλτσα σόγιας)

  • 1-3 κουτ. του γλυκού πάπρικα

  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι μαύρο

  • 2 κουτ. της σούπας αλεύρι

  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών

  • 1 1/2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου(προαιρετικό)



  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1.Σε μία κατσαρόλα, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
    2.Προσθέτουμε το ταμάρι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σωτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει το φαγητό. 
    3.Αρχίζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, μισή κούπα τη φορά. 
    4.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Τέλος αν θέλουμε, ρίχνουμε το "γάλα" στη σούπα και αφήνουμε στη φωτιά για 8-10 λεπτά.




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου