Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σάλτσα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Συστατικά

  • 500 gr μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουνε
  • 1 ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 2 Κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1/4 φλυτζανιού ζωμό κρέατος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ



Οδηγίες

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και την μαργαρίνη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με μπράντι και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό, αφήνουμε λίγα λεπτά, αλατωπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος
  4. Διαλύουμε το κόρν φλάουερ σε 2 κουταλιές κρύο νερό και το ρίχνουμε την σάλτσα.
  5. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά κατεβάζουμε απο την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ευχαριστούμε το φίλο μας το Νικόλα για τη συνταγή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου