ΥΛΙΚΑ
1 ματσάκι ρόκαΠαρμεζάνα σε φλύδες και 2 κουταλιές τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 κουταλιά κουκουνάρι
Για την σως
3 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι μουστάρδα απαλή
5 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε την ρόκα και την βάζουμε σε σαλατιέρα .
2.Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, να γίνει σα σιρόπι.
3.Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, χτυπάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει(ομοιόμορφο μείγμα).
4.Κατόπιν ρίχνουμε την παρμεζάνα, τη κόκκινη πιπεριά και το κουκουνάρι επάνω στη ρόκα και έπειτα τη σως.
5.Σερβίρουμε..
Tip : Η επιλογή της ρόκας κατά την αγορά πρέπει να είναι προσεκτική, δε πρέπει να είναι κιτρινισμένη, καθώς πικρίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου