Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Χυλοπίτες με κολοχτύπες

 

ΥΛΙΚΑ 
(για 2 άτομα):
• 400 γρ. κολοχτύπες (ουρές από αστακούς)
• 300 γρ. χυλοπίτες
• 20 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
• 3 ντοματίνια Σαντορίνης
• ½ σκελίδα σκόρδου
• 1 φλιτζ. κρασί λευκό demi sec.
• Φρέσκο βασιλικό
• Παρθένο ελαιόλαδο
• Πιπέρι κόκκινο γλυκό
• Πιπέρι μαύρο
• Αλάτι 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μαρινάρουμε τις κολοχτύπες με όλα τα μπαχαρικά, εκτός από τις χυλοπίτες.
2. Σοτάρουμε τις κολοχτύπες σε λίγο ελαιόλαδο με τα ντοματίνια και το σκόρδο.
3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε και λίγο νερό.
4. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά, κατεβάζουμε όταν τραβήξει τα υγρά.
5. Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τις κολοχτύπες σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου