Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ 
(για 6 άτομα)
 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στρογγυλά
 1 1/2 κίλο μοσχάρι κιλότο
 1 φλιτζ.ελαιόλαδο
 600 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
 1 κ.σ. ντομάτα πολτός
 3 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
 2-3 ξυλάκια κανέλα
 5 γαρίφαλα
 5-6 κόκκοι μπαχάρι
 αλάτι
 πιπερι φρεσκοτριμμένο

 ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ 
 2 φλιτζάνια κρασί Μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι
 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
 5-6 κόκκοι μπαχάρι
 1/4 φλιτζανιού ξίδι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μερίδες, Σε βαθύ σκεύος ανακατέυετε όλα τα υλικά  της μαρινάτας και τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του μοσχαριού φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά από αυτήν. Τα αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες,   Βγάζετε τις μερίδες του κρέατος απο τη μαρινάτα, κρατάτε στην άκρη το υγρό και αφήνετε το κρέας να στραγγίσει. Σκουπίζετε με αντικολλητικό χαρτί, ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι λάδι και τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν οι μερίδες. Κατόπιν, αφαιρείτε το κρέας απο το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια ολόκλιρα.. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
  Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε τις μερίδες του κρέατος τη μια δίπλα στην άλλη. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το σκόρδο, την κανέλα, τα γαρίφαλα , το μπαχάρι , το αλάτι και το πιπέρι.
  Διαλύετε τον ντοματοπελτό στο ζουμί της μαρινάτας που κρατήσατε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε 1/2 φλιτζάνι νερό ( αν χρειάζεται) και κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια  και να πήξει η σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου