Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ 
(για 6 άτομα)
 400 γρ. φασολάκια χάντρες
 400 γρ.φιλέτα τόνου ( η τόνος κονσέρβας)
 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά
 3 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
 250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 1/2 φλιτζάνι λεφκό κρασί
 1 φλιτζάνι νερό η ζωμός λαχανικών
 αλάτι
 λίγη ζάχαρη
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
    Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τις χάντρες , το κρεμμύδι  και τις πατάτες  για 10' ανακατέυοντας απαλά. Προσθέτετε το κρασί και κατόπιν ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη φρέσκια ντομάτα , τα 2/3 από το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 3 φλιτζάνια νερό, βράζετε για 45'- 50' περίπου μέχρι οι χάντρες να μαλακόσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
   Ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό τα πράσινα φασολάκια για 6' , τα στραγγίζετε και τα προσθετετε στη κατσαρόλα με της χάντρες μαζί με τον τόνο . Αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 3'- 4' και τα σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου