Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΡΟΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

ΥΛΙΚΑ 
( για 4 άτομα)
900 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο η νουά ( κομμάτι άκοπο)
 160ml κονιάκ
 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στι μέση κατά μήκος
450 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, καφαρισμένα
 2 κουτ. βούτιρο
 3 κουτ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
 2 κουτ. παρμεζάνα
 1 κουτ. γούστερ σος
 αλάτι
 πιπέρι
 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
     Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο. Μ' ένα μαχαίρι του κάνετε σχισμές σε διάφορα σημεία και μπήγετε σ' αυτές το σκόρδο. Κατόπιν το δένετε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του.
   Τοποθετείτε το φιλέτο σε αντικολλητικό ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά. Το περιχύνετε με το μισό κονιάκ και ψήνετε για 35' . Βγάζετε  το κρέας απο το ταψί και το διατηρείτε ζεστό.
   Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο κονιάκ, ανακατέυετε και κατόπιν φιλτράρετε αυτό το ζουμί. Ζεσταίνετε το υπόλιπο βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 6-7' ανακατεύοντας προσεκτικά.
   Προσθέτετε στα κρεμμυδάκια το φιλτραρισμένο ζουμί, (τον κύβο λαχανικών ) και τη γούστερ σος και τα βράζετε για 10' . Τα ξαναρίχνετε στο ταψί  μαζί με το κρέας και το ψήνετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  Χτυπάτε λίγο την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και περιχύνετε με το μείγμα τα κρεμμύδια . Ανακατέυετε προσεκτικά για να μη λιώσετε τα κρεμμύδια και ψήνετε για 2'-3' ακόμη.  Σερβίρετε  το φιλέτο κομμένο σε φέτες με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου