Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΥΛΙΚΑ 
(για 4 άτομα)
400 γρ. φρέσκες παπαρδέλες
 8 φέτες μπέικον
 3 ντοματίνια  σφιχτά
 μερικά φύλλα σπανάκι
 200γρ. τυρί  τριμμένο
 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 αυγά
 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 αλάτι
 πιπέρι  φρεσκοτριμμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   Κόβετε το μπέικον σε λεπτές  λωρίδες  και τα ντοματίνια στη μέση. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε 2-3 κ.γ. λάδι, Οταν μαλακόσει το κρεμμύδι, προσθέτετε το μαϊντανό και τα αύγα και τα τηγανίζετε μέχρι να πήξουν, αλατοπιπερώνετε.
  Ροδίζετε ελαφρά το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη. Βγάζετε το μπέικον και βάζετε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λαδί τα ψήνετε για λίγο, ανακατέυοντας προσεχτικά.
 Στο μεταξύ, βράζετε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Ανακατέυετε τις παπαρδέλες με το αυγό και το κρεμμύδι, το μπέικον, το σπανάκι και τις ντομάτες και τις σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου