ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
400 γρ. φασολάκια χάντρες
400 γρ.φιλέτα τόνου ( η τόνος κονσέρβας)
200 γρ. φασολάκια στρογγυλά
3 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λεφκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό η ζωμός λαχανικών
αλάτι
λίγη ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τις χάντρες , το κρεμμύδι και τις πατάτες για 10' ανακατέυοντας απαλά. Προσθέτετε το κρασί και κατόπιν ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη φρέσκια ντομάτα , τα 2/3 από το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 3 φλιτζάνια νερό, βράζετε για 45'- 50' περίπου μέχρι οι χάντρες να μαλακόσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό τα πράσινα φασολάκια για 6' , τα στραγγίζετε και τα προσθετετε στη κατσαρόλα με της χάντρες μαζί με τον τόνο . Αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 3'- 4' και τα σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου