Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ :
1/2 φλιτζ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ μπεϊκιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
2 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
5 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 ξύσμα λέμονι
2 φλιτζ.τριμμένα καρότα
1/4 ζάχαρη άχνη για το πασπάλιζμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c. βουτιρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι .
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μίγμα να ασπρίσει  και να πήξει, με το μίξερ  στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε σταδιακά τα καρότα και τα υλικά από το μπολ, με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με σπάτουλα τη ρίχνουμε στο μίγμα . Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα, Το ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι που βυθίζουμε στο κεϊκ να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε το κεϊκ να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα , το αφαιρούμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου