ΥΛΙΚΑ
(για 4-6 άτομα)
1κοτόπυλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένο
100ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2κ.σ. βούτιρο
1κ.σ. ελαιόλαδο
80 gr. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε αντικολλητηκή καρσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες κοτόπουλου και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το μπέϊκον. Τα σοτάρετε για 5' ανακατέυοντας σινεχώς.
Ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σβήνετε με το κρασί, βράζετε σε δυνατή φωτία για 5', κατόπιν χαμιλώνετε τη φωτία, προσθέτετε και το ζωμό κοτόπουλου και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 40 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνετε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και, αν θέλετε, συνοδέυετε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου